Drugslab ontdekt in loods na explosie (update)

Weert – Donderdagochtend is er in een loods aan de Heihuisweg een drugslab ontdekt. Het lab was in werking en betrof een productielocatie van synthetische drugs.

De hulpdiensten werden rond 10:50 gealarmeerd voor een gebouwbrand. De politie meld dat er een explosie had plaatsgevonden en er op meerdere plekken brand was uitgebroken. De brandweer had het vuur snel onder controle. Een deel van het dak was ingestort door de explosie. Het drugslab wordt ontmanteld door de LFO, een speciale eenheid van de politie. Hierna kan er verder onderzoek gedaan worden.

Er is een persoon aangehouden. Dit zou gaan om de bewoner van een naastgelegen woning.

Update:
Er is een zwaargewonde man binnen gebracht in het Radboud UMC in Nijmegen. De SEH in Nijmegen was tijdelijk afgesloten. Er zijn inmiddels nog twee aanhoudingen verricht, een van hen is ook opgenomen in een ziekenhuis.

Klik hier voor meer informatie over de afsluiting van het Radboud Ziekenhuis

Update politie persbericht 29-11:

Weert – De loods aan de Heihuisweg waar donderdagmorgen een explosie plaatsvond, blijkt na onderzoek een productielocatie van amfetamine. In totaal zijn er vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het betreffen de bewoner en twee mannen van 49 en 52 jaar uit Groesbeek en een 40-jarige man uit Nijmegen.

De bewoner werd donderdagmorgen aangehouden aan de Heihuisweg. De overige drie verdachten werden in Nijmegen in en in de buurt van het Radboudziekenhuis aangehouden. Zij zijn allen in verzekering gesteld. Alleen 52-jarige verdachte ligt nog in het ziekenhuis.

Het dak van de loods raakte door de explosie dusdanig beschadigd dat er sprake was van instortingsgevaar. In de loop van donderdagavond is de dakconstructie gestut zodat er veilig gewerkt kon worden. Tactisch rechercheurs en rechercheurs van de Forensische opsporing stelden een nader onderzoek in. Er vond een doorzoeking plaats in de loods en woning waarbij onder meer twee vuurwapens werden aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is vrijdag gestart met het ontmantelen van de locatie.