Vuurwapens in woning aangetroffen

Weert – In de woning aan de Thornstraat, waar vandaan dinsdagavond geschoten zou zijn, heeft de politie woensdag tien wapens aangetroffen die vallen onder de Wet wapens en munitie.

Het gaat om luchtdrukvuurwapens, enkele zogenoemde BB-guns en imitatievuurwapens. Daarnaast ontdekten de agenten in de woning een taserapparaat en een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs. De spullen zijn in beslag genomen en de bewoner van het pand zal worden verhoord.

Lokaal nieuws

Man met messen aangehouden in AZC Weert

Weert - Een man die verblijft in het Asielzoekerscentrum (AZC) in Weert is zondagochtend in het AZC aangehouden nadat hij met messen had gezwaaid. Een andere persoon, die ook in het AZC aanwezig was maar er niet woont, is ook ingerekend. Tegen 10.30 uur vanochtend vertrokken agenten richting het AZC omdat daar sprake zou zijn van een dreigende situatie. Twee mannen misdroegen zich om nog onbekende redenen. Een van de twee begon vervolgens met messen te zwaaien. De politie heeft de twee aangehouden. Er raakte niemand gewond.

Lees verder...
Drie verdachten aangehouden bij AZC Weert

Weert - De politie heeft maandagavond drie personen aangehouden voor vernieling en openlijke geweldpleging. Er is geen sprake geweest van een gijzeling of een dreiging met een vuurwapen. Dit in tegenstelling tot berichtgeving in verschillende media. De politie ging begin van de avond naar het AZC voor een aanhouding in verband met een winkeldiefstal eerder op de dag. De aanhouding leidde tot verzet en daardoor werden de agenten belemmerd in hun werk. Dit leidde tot een opstootje. Uiteindelijk werden drie personen aangehouden.

Lees verder...
Slachtoffer verkeersongeval auto met fiets overleden

Weert - Een 76-jarige vrouw uit Weert is als gevolg van een verkeersongeval afgelopen zaterdagavond op de Sint Luciastraat komen te overlijden. De vrouw reed met haar fiets afgelopen zaterdag rond 18.30 uur over de Sint Luciastraat vanuit de richting Boshoven toen ze ter hoogte van het kruispunt met De Burcht in aanrijding kwam met een automobilist. Het slachtoffer is met een gealarmeerde traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ze later komen te overlijden.

Lees verder...
Hooischudder gestolen in Weert: Getuigen gezocht

Op dinsdag 2 januari 2018 werd er een nogal opvallend werktuig gestolen. Een zogenaamde hooischudder werd rond 05:00 uur weggenomen bij het bedrijf Intrak in Weert. Vermoedelijk heeft men de rode hooischudder weggenomen via de ingang aan Kessenichstraat. Mocht je iets hebben gezien, meld je dan als getuige via 0900-8844 en geef daarbij het registratienummer 2018000556 door.

Lees verder...
Waarschuwingsbericht Dierenpolitie!

Wederom zijn er in Weert honden vergiftigd vermoedelijk door middel van rattengif. Deze vergiftiging heeft plaats gevonden in de omgeving van de Tobbersdijk te Weert. Hiermee willen we mensen waarschuwen om alert te zijn tijdens het uitlaten van uw hond. Zorg ervoor dat uw hond niets op eet tijdens het wandelen. Treft u in uw wijk tijdens het wandelen of in uw tuin dingen aan waar mogelijk gif in kan zitten ( denk dan bijvoorbeeld aan een vleesbolletje, zie foto) is het verzoek hiervan meteen melding te maken bij de Dierenpolitie! Bent u getuige of heeft u informatie, Neem dan contact met de politie op via 0900 8844 of meld het anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Met vermelding van referentienummer:  2017194937)

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Ruim 5000 badeendjes bij duckrace in stadshart van Maassluis

Op zaterdagmiddag 26 mei was er in het Maassluise Stadshart een duckrace georganiseerd door voetbalclub Excelsior Maassluis. De Zuidvliet werd gevuld met circa 5000 badeendjes. De eendjes moesten een afstand van zo'n 100 meter afleggen. De Maassluise jeugdbrandweer hielp een handje met wat extra waterkracht. Mensen konden een eendje kopen en kregen daarbij een nummer. Er werden veel prijzen weggegeven. De hoofdprijs is een vakantie naar Curaçao. Ook was er een E-bike te winnen, diverse geldbedragen en cadeaubonnen en een ballonvaart. De race startte rond 13.00 uur en het startsein werd gegeven door burgemeester Edo Haan. Rond 13.50 uur was de race te einden. Bekijk hier de video.

Lees verder...
Dode en gewonde bij ernstig ongeval tussen auto en vrachtauto

Nijmegen - Zaterdagochtend is bij een ernstig verkeersongeval op de Nieuwe Ubbergseweg een dode en gewonde gevallen laat de politie weten. Het ongeval vond plaats tussen een personenauto en vrachtwagen. Meerdere ambulances en de traumahelikopter gingen ter plaatse. Het ging fout toen de automobilist af wilde slaan naar de Ubbergseweg. De dode en gewonde waren inzittenden van de personenauto, de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De weg in de richting van Nijmegen is afgesloten vanwege bergingswerkzaamheden en politie onderzoek. Door de afsluiting stond er aan de andere kant ook een behoorlijke file. Omrijden werd aangeraden.

Lees verder...
Auto in de vernieling na aanrijding in Reuver

Reuver - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto verwoest na een aanrijding met lantaarnpalen en een fietsenrek op de Rijksweg in Reuver. Toen eenmaal de auto stil stond zijn de bestuurder en eventuele inzittende gevlucht en tot heden nog spoorloos. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Waarom de personen gevlucht zijn is ook nog niet bekend. Het wrak is afgesleept door een berger zodat de politie een onderzoek kan gaan starten om de toedracht te achterhalen en wie de inzittende waren. Getuigenoproep De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk heeft u camerabeelden die iets geregistreerd hebben dan wil de politie dat graag weten. U kunt dit doorgeven via telefoonnummer 0900-8844. Of  Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000 Vermeld hierbij het registratienummer 2018077597. De getuigen die de politie al gesproken heeft hoeven zich uiteraard niet nog een keer te melden.  

Lees verder...
Bewoners onwel bij woonzorgcentrum Notenhout

Nijmegen - Zaterdagochtend zijn twee oudere personen onwel geworden bij woonzorgcentrum De Notenhout aan de OC Huismanstraat. Er werd gedacht dat er sprake zou zijn van koolmonoxidevergiftiging en de brandweer werd ingeschakeld. De woordvoerster van de brandweer laat weten dat er metingen zijn verricht, maar dat er geen hoge concentratie koolmonoxide werd gemeten. Het pand is geventileerd door de brandweer. De twee onwel geworden personen zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk wat de reden is van de onwel wording.

Lees verder...
Ongeval met twee auto's bij spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo.

Venlo - Vrijdagmiddag rond 15.30 uur zijn op de Vierpaardjes in Venlo twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de spoorwegovergang . Bestuurders zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis . . De toedracht van het ongeval is niet bekend .

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws